KERABU DAGING PATTATA
Bahan:600 gm daging dibakar dan hiriskan kecik & panjang
1 inci lenkuas muda
2 inci halia muda10 biji bawang kecil
2 batang serai1 pokok daun arsli cina1 sudu besar madu
5 helai daun limau purut
50 gm kelapa parut
1 s/b sos ikan
1 s/b pes tomyam
2 s/b minyak jagung
limau nipis
1 inci lenkuas muda
2 inci halia muda10 biji bawang kecil
2 batang serai1 pokok daun arsli cina1 sudu besar madu
5 helai daun limau purut
50 gm kelapa parut
1 s/b sos ikan
1 s/b pes tomyam
2 s/b minyak jagung
limau nipis
garam & gula
Cara:
1. Mayangkan semua bahan sayuran.
2. Campurkan semua bahan dalam mangkuk besar.
3. Perahkan jus limau dan gaulkan rata.
4. Hidangkan bersama nasi putih smasa makan tengahari.
Cara:
1. Mayangkan semua bahan sayuran.
2. Campurkan semua bahan dalam mangkuk besar.
3. Perahkan jus limau dan gaulkan rata.
4. Hidangkan bersama nasi putih smasa makan tengahari.
No comments:
Post a Comment