Thursday, October 17, 2013
Paru Berempah
PARU BEREMPAH
Bahan500 gm paru [rebus dan potong kecil & nipis]
2 biji bawang besar - dihiris bulat2
4 biji tomato buah [belah 4
5 biji lada hijau [potong 2 serung]
1/2 cawan air
daun kari
minyak
garam
bahan mesin
2 cm halia
5 ulas bawng merah
3 ulas bawang putih
2 s/b rempah kari daging
1 s/b jintan manis
Cara
1. Panaskan minyak dan tumiskan daun kari . Masukkan bahn mesin dan kacau sehingga naik minyak.
2. Masukkan paru rebus dan air. Kacau sebati dan biarkan reneh sehingga naik minyak.
3. Masukkan bawang hiris, lada hijau, tomato dan garam.
4. Kacau lagi dan biarkan naik minyak semula.
5. Hidangkan dengan nasi atau roti.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment