Kembung Panggang Berempah
BAHAN-BAHAN
- 2 ekor ikan kembung
- 1 sudu serbuk kari ikan
- 2 biji bawang merah
- 3 ulas bawang putih
- 2 hiris halia
- 3 batang serai
Bahan-bahan di atas dikisar kecuali ikan
- 1 sudu serbuk kari ikan
- 2 biji bawang merah
- 3 ulas bawang putih
- 2 hiris halia
- 3 batang serai
Bahan-bahan di atas dikisar kecuali ikan
- 1 biji limau nipis, diambil jus
- Garam secukup rasa
- Garam secukup rasa
CARA-CARA
1. Bersihkan ikan, ketepikan
2. Gaulkan bahan kisar bersama ikan dan perap selama 15 minit.
3. Sapukan jus limau ke atas ikan.
4. Panggang sehingga masak.
5. Sedia dihidangkan.
2. Gaulkan bahan kisar bersama ikan dan perap selama 15 minit.
3. Sapukan jus limau ke atas ikan.
4. Panggang sehingga masak.
5. Sedia dihidangkan.
No comments:
Post a Comment